sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Suoraa ja hersyvää tilitystä

Ahmin elämäkertoja ja henkilökuvauksia. Minusta on niin kovin mielenkiintoista lukea ihmisten tarinoita, mistä he tulevat ja mikä on muovannut ja vavisuttanut heitä vuosien varrella. Oikeiden ihmisten oikea elämä kiehtoo minua vastapainona kaunokirjallisuudelle ja suurten rakkaustarinoiden hahmoille.
Sen lisäksi, että rakastan elämäkertoja, ihailen suuresti Maria Veitolaa. Hänen anteeksipyytelemätön ja rehellinen tyylinsä puhuttelee minua valtavasti! Kun Veitola kirja viime vuonna sitten ilmestyi, siirtyi se heti lukulistani ensimmäiseksi! Kesän tuskaisessa kuumuudessa loikoilin uimarannalla lukemassa tätä loistavaa kirjaa!

Kirja ei ole muodoltaan perinteinen peilaus menneeseen, lapsuuteen, opintoihin ja unelmiin. Kirja on koottu Veitolan vuosien varrella kirjoittamista kolumneista, joita hän kommentoi siitä elämäntilanteesta, johon on kasvanut ja jossa elää nyt. Veitola puhuu suoraa ja kaunistelematta elämästään ja juuri kirjan muoto ja rehellisyys vetivät minut mukaansa aivan ensimmäisistä sivuista alkaen. Kolumnit ovat jo itsessään mielenkiintoista ja ajatuksia herättävää luettavaa, mutta kun kylkeen lisätään kirjoittajan suora ja hersyvät kommentit, tulee lukukokemuksesta entistä antoisampi. Kaikki kasvavat ja muuttuvat elämänsä aikana. Arvot, mielipiteet ja arki muuttuvat vuosien ja ympäristön mukana. Jokainen kokee ihania onnen hetkiä ja onnistumisia mutta myös valtavia kuilun pohjia ja suurta surua.

Luettuani kirjan oli minun pakko kuunnella se myös äänikirjana. Maria Veitola lukee äänikirjan itse ja mielestäni kirjan kuuntelu täydensi lukukokemuksen.
Kirja herätti ajatuksia, nauratti ja liikutti, aivan kuten Veitola lukijalle kirjan takakannessa lupaa.

Maria Veitola - Veitola
Johnny Kniga 2018


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti